Koster de her vaner dig penge?

Synes du at pengene forsvinder lige hurtigt nok fra din konto? Så er du bestemt ikke den eneste, der har det sådan. Mange kender følelsen af, at der stod så mange penge på kontoen i begyndelsen af måneden, og sidst på måneden er de næsten alle sammen væk. For manges vedkommende er det fordi, at vi ikke har styr på vores småforbrug. I denne artikel kan du finde inspiration til forskellige steder, hvor du kan spare penge på de dyre vaner.

Sluk for enheder på standby

Mange af os har vores fjernsyn, radio med mere stående på standby, selvom vi ikke bruger det. Husker du at slukke på kontakten om aftenen, vil du kunne spare en god sum penge på årlig basis. Hvorfor ikke bruge de penge på noget sjovere.

Du er bange for din bank

Mange danskere er af en eller anden grund bange for sin bank og undgår alt kontakt. Det kan være en rigtig dårlig idé. Ofte kan man nemlig godt forhandle sig til en bedre pris på lånet. Du skylder i hvert fald dig selv at høre, hvad de kan tilbyde dig. Dette gælder i øvrigt alle dine større kreditorer. Mange danskere har optaget et kviklån, hvor de har problemer med tilbagebetalingen. Udbyderen af kviklånet vil jo gerne have deres penge igen, så i mange tilfælde er de faktisk til at tale med. Uanset om du har et banklån eller et kviklån kan det være en mulighed for dig at høre, hvad de kan tilbyde.

Morgenkaffen / morgenmaden

Spiser du morgenmaden og drikker morgenkaffen på vej til arbejde? Så kan du spare mange penge, hvis du spiser hjemmefra. Skal du have en smurt bolle, koster det sjældent under 15 kroner. Havde du taget en skål havegryn med et æble på hjemmefra, har du allerede sparet mange penge. Der er endnu flere penge at spare på kaffen. For at gøre det mere overkommeligt kan du jo variere hver anden dag, indtil du er blevet mere vant til at spise hjemmefra.

Vask dit tøj på lavere grader

Mange vasker tøj på rigtig høje grader. Det er slet ikke nødvendigt. Vask dit almindelige tøj på 30 grader frem for 30. Så skrumper det heller ikke så meget. Husk selvfølgelig stadig klude, håndklæder og så videre på høje grader.

Diverse abonnementer

Mange har abonnementer på ting, som de ikke bruger. Det kan være et blad, som du alligevel ikke får kigget i. Hvorfor ikke bare opsige det, så du kan bruge de penge på nogle andre ting. Bruger du for eksempel ikke dit fitness abonnement, kan du jo også opsige det og løbe en tur i skoven i stedet.